ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ για ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΤΙΝΑΖ  

Τι είναι;

Τα ομαδικά μαθήματα αποτελούν μια πρώτη σωστή προσέγγιση στο καλλιτεχνικό πατινάζ για άτομα που δεν έχουν καθόλου εμπειρία ή έχουν μικρή εμπειρία. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τη σωστή στάση του σώματος, τις βασικές κινήσεις (ισορροπία, στροφές, κίνηση προς τα πίσω κλπ) και θα αποκτήσουν εξοικείωση με το άθλημα του πατινάζ.

Ποιους αφορούν; Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Τα ομαδικά μαθήματα απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων.

Τί ομάδες υπάρχουν;

Για όλους!

Στο παγοδρόμιό μας θα βρείτε τμήματα αρχαρίων για παιδιά 4-6 ετών, 7-12 ετών, για εφήβους και ενηλίκους, τμήματα προχωρημένων για συγχρονισμένο πατινάζ και αγωνιστικό τμήμα.

Τα μικρά παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν συνήθως από την ηλικία των 4-5 ετών, αλλά σε κάθε περίπτωση παίζει ρόλο και το διαφορετικό δυναμικό και ο ρυθμός ανάπτυξης τους (πχ. υπάρχουν παιδάκια που έχουν ξεκινήσει από 3 ετών, αλλά και διεθνείς πρωταθλητές καλλιτεχνικού πατινάζ που ξεκίνησαν προπόνηση σε εφηβική ηλικία).

Τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, θα πρέπει να μπορούν να στέκονται μόνα τους με παγοπέδιλα, ώστε να παρακολουθήσουν το ομαδικό πρόγραμμα. Αλλιώς, συστήνεται η παρακολούθηση μερικών ατομικών μαθημάτων (συνήθως δε χρειάζονται πάνω από 1-4 μαθήματα) πριν την ένταξή τους στην ομάδα.

Για πολλούς εφήβους ή και ενηλίκους, το πατινάζ αποτελεί ένα”απωθημένο” που πάντα ήθελαν να δοκιμάσουν. Τα ομαδικά μαθήματα προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με ασφάλεια και έμπρακτα αποτελέσματα: από το πρώτο μάθημα με τους έμπειρους προπονητές μας, ακόμη και ενήλικες, ισορροπούν χωρίς να κρατιούνται, ενώ μετά από ένα μήνα, έχουν μάθει να γλιστράνε στον πάγο και ξεκινούν ήδη στροφές ή και πατινάζ προς τα πίσω!

Πόσα άτομα έχει η κάθε ομάδα;

Ο μέγιστος αριθμός είναι 9 άτομα ανά προπονητή για τις ομάδες αρχααρίων. Για τις ομάδες προχωρημένων, ο αριθμός μπορεί να είναι και λίγο μεγαλύτερος.

Ποιος προπονεί;

Οι προπονητές/προπονήτριες είναι έμπειροι αθλητές/αθλήτριες καλλιτεχνικού πατινάζ με προπονητική εμπειρία.

Και με τον εξοπλισμό τι γίνεται;

Τα παγοπέδιλα εμπεριέχονται στην τιμή του εισιτηρίου. Αν θέλετε, στην πορεία, μπορείτε να αγοράσετε τα δικά σας παγοπέδιλα από το εξειδικευμένο κατάστημά μας. Αυτό βοηθάει και στην καλύτερη εκμάθηση πατινάζ. Στα μαθήματα, καλό είναι να φοράτε άνετα, ζεστά ρούχα, κάλτσες πάνω από τον αστράγαλο και γάντια.

Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού;

Όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο πατινάζ, υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού. Κυρίως εντοπίζεται στις πιθανές πτώσεις· ελαχιστοποιείται, όμως, εφόσον κανείς ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή.

Τι μέλλον υπάρχει;

Οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν σε κάποιο αθλητικό σωματείο, να λάβουν μέρος σε tests καλλιτεχνικού πατινάζ (με βαθμολόγηση δεξιοτήτων από διεθνή κριτή), στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το παγοδρόμιο, σε τουρνουά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και βέβαια, με περισσότερη εξάσκηση, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ενδιαφέρον και στην Ελλάδα για αθλητές καλλιτεχνικού πατινάζ, πχ  για χριστουγεννιάτικα shows, διαφημιστικά κλπ.

Ποιο είναι το κόστος;

Το κόστος για το κάθε είδος ομαδικού μαθήματος είναι μηνιαίο και προπληρώνεται.  Δεν υπάρχει καμιά άλλη χρέωση. Στην τιμή περιλαμβάνεται η είσοδος στην πίστα, η αμοιβή του προπονητή, ο εξοπλισμός και η δυνατότητα να κάνετε μόνοι σας πατινάζ πριν ή μετά το μάθημα.

Που γίνονται;

Στο παγοδρόμιο ICENSKATE, δίπλα στο σταθμό μετρό «Ελαιώνας».

Και για τους συνοδούς;

Στο παγοδρόμιό μας θα βρείτε επίσης καφετέρια με θέα προς την πίστα και το μοναδικό στην Ελλάδα, πλήρως εξειδικευμένο κατάστημα για είδη παγοδρομίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας, για ότι άλλο θέλετε να μας ρωτήσετε!

Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στο παγοδρόμιο ICENSKATE, θα βρείτε έμπειρους προπονητές που μπορούν να σας διδάξουν τα μυστικά του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Τα ατομικά μαθήματα είναι ιδανικά τόσο για κάποιον τελείως αρχάριο που θέλει να διδαχθεί σωστά τα πρώτα βήματα στον πάγο, όσο και για κάποιον πιο προχωρημένο που επιθυμεί εξειδικευμένη διδασκαλία, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, πχ πρωταθλητισμό. Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από 4 ετών περίπου.

Ιδιαίτερα μαθήματα γίνονται όλες τις μέρες, με προσυνεννόηση μεταξύ προπονητή και μαθητή.

Τις καθημερινές οι διαθέσιμες ώρες είναι 10.00πμ-22.00μμ και τα Σαβ/κα 12.15 μμ-23.00μμ.

Η συχνότητα και η διάρκεια του μαθήματος κανονίζονται από κοινού μεταξύ προπονητή και μαθητή. Η συνήθης διάρκεια των μαθημάτων είναι μισή ή μία ώρα. Μπορείτε να κάνετε ελεύθερα πατινάζ πριν ή μετά το μάθημά σας, χωρίς επιπλέον χρέωση. Στο παγοδρόμιο, θα σας διαθέσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου.

Οι μελλοντικές προοπτικές για κάποιον που ασχολείται με το καλλιτεχνικό πατινάζ;  όσοι θέλουν, μπορούν να εγγραφούν σε κάποιο αθλητικό σωματείο, να λάβουν μέρος σε tests καλλιτεχνικού πατινάζ (με βαθμολόγηση δεξιοτήτων από διεθνή κριτή), στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το παγοδρόμιο, σε τουρνουά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και βέβαια, με περισσότερη εξάσκηση, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ενδιαφέρον και στην Ελλάδα για αθλητές καλλιτεχνικού πατινάζ, πχ  για χριστουγεννιάτικα shows, διαφημιστικά κλπ.

Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή επισκευθείτε την σελίδα μας στο facebook